Nationaal Autolease Event 2023, maandag 23 oktober Dauphine Amsterdam

Hét meeting point voor de Nederlandse autoleasewereld. Met een line-up van boeiende sprekers die hun visie gaan geven op de branche van vandaag en morgen.

Thema: Datagebruik gaat het verschil maken in Autoleasing

Dagvoorzitter: Meindert Schut, presentator van onder meer De Nationale Autoshow van BNR Nieuwsradio. 

ontvangst: 15:30 uur – 16:00 uur

programma deel 1 (16:00 uur – 17:30 uur)

 • Tim Swanborn, fleet risk manager Allianz Nederland Groep N.V.
 • Guido Pot, Deputy Managing Director XPENG Nederland
 • Andrew Shields, global business unit director Indicata (Engelstalig)

programma deel 2 (17:45 uur – 18:30 uur),

 • Michel van Roon, co founder Go Remarketing Solutions
 • uitreiking AUMACON Leasemaatschappij Top-100 Editie 2023

Aansluitend netwerkborrel en walking dinner.

Er ook bij zijn? Schrijf vanaf nu in voor deelname!

 

  

AUMACON, dé automotive branchekenner

Welkom bij AUMACON, het onafhankelijk kenniscentrum voor de mobiliteitsector, sinds 2002. Op deze website vindt u informatie over onze dienstverlening, organisatie en brancheonderzoeken. Ook kunt u van hieruit toegang verkrijgen tot de grootste en compleetste automotive Kennisbank van Nederland: CARmonitor.

Bij uw eerste bezoek aan CARmonitor dient u een account aan te maken; dat kan hier. In sommige gevallen is dat account kosteloos. Dan gaat het natuurlijk om onze vaste klantrelaties en sponsorpartners, maar bijvoorbeeld ook studenten van IVA-Driebergen hebben vrijelijk toegang. Is geen van de kosteloze kwalificaties op u van toepassing dan weet u zich tegen een geringe vergoeding alsnog verzekerd van onbeperkte toegang tot Kennisbank CARmonitor.

Onze nieuwsbrief (CARmonitor Update) houdt u daarnaast op de hoogte van de jongste ontwikkelingen. Bent u nog niet één van de ruim acht duizend abonnees? Meldt u zich dan nu kosteloos aan.

Nog een vraag? Laat het even weten!  Ik heb nog een vraag aan AUMACON >>>

Dealerholding Top-100 NL

voorbeeldpagina’s Editie 2023 >>>

persbericht Editie 2023; Event >>>

persbericht Editie 2023; grootste groeier >>>

bestellen Editie 2023 >>>

Dealerholding Top-100 (met 1.007 vestigingen!) in Excel of pdf? Informeer hier naar de tarieven >>> en bekijk hier alvast een voorbeeldbestand in Excel.

Zie ook het artikel over dit onderwerp in De Telegraaf.


Sponsorpartners van de Editie 2023 zijn:

             

           


Editie 2023:

10 topdealers goed voor bijna helft autoverkoop
100 grootsten pakken samen al 95% marktaandeel

De 100 allergrootste autodealers namen in 2022 al 94,9 procent van de totale verkoop van nieuwe auto’s in ons land voor hun rekening, de Top-50 klom naar een marktaandeel van 82,2 procent, de 10 allergrootsten noteerden tezamen 47,5 procent van de totaalmarkt. Dit en meer volgt uit Editie 2023 van het jaarlijks dealerholdingonderzoek van AUMACON.

2022 was een moeizaam autojaar. Door leveringsproblemen en inzakkende marktvraag daalde de afzet van nieuwe personen- en bestelauto’s in ons land naar het laagste niveau in 55 jaar. Des te opmerkelijker dat de grootste Nederlandse dealerbedrijven alsnog een minieme verkoopgroei noteerden. De Top-10 zag de verkoopaantallen niettemin met 2,2 procent toenemen wat hen – bij een 5,0 procent afnemende totaalmarkt – een marktaandeel oplevert van 47,5 procent.

Voor de 50 grootste dealers klom het marktaandeel naar ruim 82 procent. Bij de start van dit onderzoek (in 2004) hadden de 50 grootste dealers nog maar een derde van de automarkt in handen. De Top-100 klimt naar 94,9 procent; tien jaar geleden behaalde deze groep nog maar een marktaandeel van 64,7 procent. Dit betekent dat er voor de resterende dealers in Nederland (pakweg nog zo’n 250 bedrijven) slechts vijf procent van de markt resteert.

Van Mossel levert een op de acht nieuw auto’s in Nederland
Van Mossel Automotive Groep nam in 2018 de koppositie over van Stern (nu Hedin Automotive) en heeft haar leiderspositie ook in 2022 verder verstevigd. Het bedrijf groeide vorig jaar naar een verkoopaantal in Nederland van 47.021 stuks en heeft daarmee 12,7 procent van de markt in handen. Emil Frey Nederland (dochter van Europees marktleider Emil Frey Group) is door een flinke verkooptoename op plek twee terechtgekomen. Ook de nieuwe nummer drie (Louwman Dealer Group) zag de afzet sterk groeien in 2022.
Sowieso is de ontwikkeling van de Top-10 als geheel zeer opvallend. Ondanks de gedaalde totaalmarkt weten zes van de 10 grootste dealers in 2022 hun verkoopaantal te verbeteren.

Marktontwikkeling en diversificatie
Alhoewel voor dealerholdings de autoverkoop veelal de kernactiviteit is bewandelen steeds meer bedrijven ook nieuwe zijpaden. Autoschade en autoleasing zijn daarbij al langer gebruikelijke nevenactiviteiten. Daar komt de laatste jaren ook nadrukkelijk merkongebonden reparatie en onderhoud bij via een onafhankelijke garageformule. Inmiddels is een kwart van de 100 dealerholding tevens verbonden aan een formule, zoals Vakgarage of Bosch Car Service. Sommige holdings exploreren zelfs geheel nieuwe marktgebieden. Zo zijn 10 holdings ook actief in de fietsenmarkt en hebben 5 holdings ook motorfietsen in hun bedrijfsportefeuille.

Negentiende editie
Dit belangrijke brancheonderzoek is dit jaar voor de negentiende jaar op rij uitgevoerd. Het complete onderzoekrapport is te bestellen via aumacon.nl. In de exclusieve, gebonden boekuitvoering van 226 pagina’s wordt niet alleen een overzicht gegeven van de commerciële cijfers, maar vindt de lezer ook financiële bedrijfsinformatie, leveranciers – en contactgegevens alsmede inzicht in de ontstaansgeschiedenis van deze Nederlandse bedrijven. Er wordt bovendien een compleet en gedetailleerd overzicht gegeven van alle bijbehorende 1.007 vestigingen. Daarnaast is een analyse opgenomen van de Nederlandse automarkt en is er een overzicht van de Nederlandse importeurs alsmede van de Europese en Belgische autoconcerns.

Sponsorpartners
De totstandkoming van de AUMACON Dealerholding Top-100 is mede mogelijk gemaakt door de inzet van een zestal vooraanstaande sponsorpartners: Auto1.com, AutoScout24, Bovemij, CarGarantie, Santander en TotalEnergies.

Dealergroep/groupe Top-50 Belux

voorbeeldpagina’s /exemples de pages Editie/Edition 2023 >>>

persbericht Editie 2023 (NL) >>>

communiqué presse Edition 2023 (FR) >>>

bestellen / commande Editie/Edition 2023 >>>

Dealergroep Top-50 (588 vestigingen!) in Excel of pdf? Informeer hier naar de tarieven >>> en bekijk hier alvast een voorbeeldbestaand in Excel.

Dealer Groupe Top-50 (588 points de vente!) en Excel ou pdf? Renseignez-vous sur les tarifs ici>>> et consultez un exemple de fichier dan Excel ici.

De Editie 2024 verschijnt in augustus 2024. / L’édition 2024 sera publiée en août 2024.


Sponsorpartners van de Editie 2023 zijn: / Les partenaires sponsors de l’édition 2023 sont:

         

 

            

Editie/Edition 2023:

België: gezamenlijk martaandeel 10 grootste autodealers gestegen naar 28,4 procent, Top-50 naar 58,1 procent

Van Mossel neemt koppositie over van D’Ieteren

De grootste Belgische autodealers hebben hun positie in het voorbije jaar aanzienlijk verbeterd. De 10 allergrootste autodealers waren in 2022 goed voor ruim 28 procent van de totale autoverkoop. De Top-50 van de Belgische autodealers zag het gezamenlijk marktaandeel stijgen tot 58,1 procent. Dit zijn enkele bevindingen uit het vierde Belux dealergroepenonderzoek van AUMACON.

Het marktonderzoeksbureau voor de mobiliteitssector AUMACON heeft andermaal de grootste Belgische en Luxemburgse autoverdelers in kaart gebracht. Soortgelijk onderzoek wordt al geruime tijd gedaan voor de Nederlandse markt. Volgens directeur Clem Dickmann van AUMACON is dit onderzoek voor België van groot belang. “In België is een proces gaande rondom overnames en fusies in de autoretailsector. Het verhandelen van auto’s gaat zich steeds meer concentreren rond de grote dealergroepen. Dit is een noodzakelijke ontwikkeling die ingegeven wordt door economische noodzaak tot schaalvergroting. Met onze onderzoeken willen wij dit proces inzichtelijk maken.” Volgens Dickmann is deze schaalvergroting nu ook in België krachtig ingezet. Verwacht wordt dan ook dat deze ontwikkeling zich in de komende jaren nog zal voortzetten. Ook in andere Europese landen doet zich een soortgelijke ontwikkeling voor.

Van Mossel passeert D’Ieteren en neemt kop over

In België heeft D’Ieteren Mobility Company jarenlang aan kop gestaan als grootste verkooporganisatie van nieuwe wagens. In 2022 is echter de snel oprukkende Van Mossel Automotive Groep langszij gekomen en heeft de eerste positie thans voor zich opgeëist. De in Nederland zetelende Van Mossel Automotive Groep is in het thuisland al enkele jaren marktleider en is thans op weg om onder meer in Luxemburg, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk haar positie middels overnames te versterken.
Het vooral in Limburg opererende A&M Invest blijft op ruime afstand van beide koplopers derde in België.

De gehele Top-10 heeft in België gedurende 2022 een totaalmarktaandeel van 28,4 procent bereikt. De totale Top-50 klom vorig jaar naar een marktaandeel van 58,1 procent. Ter vergelijking: vorig jaar klom de Nederlandse Top-50 naar een marktaandeel van 82,2 procent. Dickmann: “De Belgische markt is bezig aan een inhaalslag. Op termijn zal de concentratie delfde kant opgaan als bij de noorderburen. Want het is een noodzakelijke ontwikkeling aangezien de efficiency van autobedrijven omhoog moet om voor de toekomst een gezond rendement te waarborgen.”


 

Les 10 principaux concessionnaires automobiles belges couvrent à eux tous 28,4% du marché, le Top-50 est passé à 58,1% de parts de marché

Van Mossel prend la tête du peloton, devant D’Ieteren

Au fil de l’année écoulée, les principaux concessionnaires belges ont nettement amélioré leur position sur le marché. En 2022, les 10 plus gros concessionnaires automobiles ont signé plus de 28% des ventes totales des voitures. Le Top-50 des concessionnaires automobiles belges a vu ses parts de marché grimper jusqu’à 58,1 %.
Ce sont là quelques conclusions reprises dans la quatrième enquête AUMACON portant sur les groupements de concessionnaires.

Une fois de plus, le bureau d’études de marché du secteur de la mobilité AUMACON a cartographié les principaux concessionnaires automobiles belges et luxembourgeois. Des études similaires sont réalisées depuis plusieurs années pour le marché néerlandais. D’après le directeur d’AUMACON, monsieur Clem Dickmann, cette étude portant sur la Belgique est particulièrement intéressante.
“En Belgique, on observe un grand nombre de reprises et de fusions dans le secteur de la vente automobile. Le commerce automobile y est de plus en plus concentré autour d’importants groupements de concessionnaires. Il s’agit d’une évolution nécessaire, dictée par la nécessité économique de réaliser des économies d’échelle. Avec nos études, nous visons plus de transparence dans ce contexte.”
D’après Monsieur Dickmann, ce processus d’agrandissement d’échelle se fait nettement sentir en Belgique également. Il faut s’attendre à ce que cette tendance se poursuive dans les années à venir. Des tendances similaires sont également observées dans d’autres pays européens.

Van Mossel prend la tête du peloton, dépassant D’Ieteren

Pendant des années, D’Ieteren Mobility Company a terminé en tête des ventes de voitures neuves en Belgique. Mais en 2022, Van Mossel Automotive Group, qui progresse rapidement, a pris le relais et s’est emparé de la première place. Le groupe néerlandais Van Mossel Automotive – leader du marché aux Pays-Bas depuis plusieurs années – est actuellement en passe de renforcer sa position au Luxembourg, en Allemagne et au Royaume-Uni, entre autres, par le biais d’acquisitions. A&M Invest, qui opère principalement dans le Limbourg, reste troisième en Belgique, loin derrière les deux leaders.

Au total, le Top-10 belge a réalisé en 2022 28,4% de parts de marché totales. Le Top-50 est passé l’année dernière à 58,1% de parts de marché. A titre de comparaison: cette même année, le Top-50 néerlandais couvrait 82,2% des parts de marché.
Clem Dickmann : “Le marché belge rattrape son retard. A terme, la concentration évoluera dans le même sens qu’aux Pays-Bas. Il s’agit d’une évolution nécessaire, car l’efficacité des entreprises automobiles doit s’accroître pour garantir des rendements sains à l’avenir

Garageformule Top-40 NL

voorbeeldpagina’s Editie 2023 >>>

persbericht Editie 2023 >>>

bestellen Editie 2023 >>>

Garageformule Top-40 (Editie 2023: 4.178 vestigingen!) in excel of pdf? Mail met uw wensen naar backoffice@aumacon.nl >>> en bekijk alvast het voorbeeldbestand in Excel.

OOK IN EDITIE 2023: garageconceptenoverzicht België door vakblad CarFix.


Sponsorpartners van de Editie 2023 zijn:

                                    


Editie 2023:

Garageformules: van dekkingsfocus naar kwaliteitsontwikkeling

Zoektocht naar nieuwe deelnemers steeds moeizamer

AUMACON heeft de dertiende uitgave van het bekende Garageformule Top-40 onderzoek gepresenteerd. Een van de conclusies: de tijd van ongebreidelde groei van het aantal deelnemers ligt achter ons. In bijna de helft van de gevallen is er thans zelfs sprake van afname. “De nieuwe werkelijkheid. De afgelopen jaren hebben veel formules fors ingezet op de toename van het aantal vestigingen om daarmee de zo gewenste ‘landelijke dekking’ te realiseren. Maar de spoeling wordt dunner, er zijn nog maar weinig vrije garagisten over die bereid en geschikt zijn om zich te binden aan een formule,” aldus marktanalist Clem Dickmann van AUMACON. “Bovendien vallen er, om allerlei redenen, steeds vaker deelnemende bedrijven ook weer af.”

Inmiddels hebben de Nederlandse garageformules tezamen 4.178 deelnemers. Acht jaar geleden, in 2015, lag het aantal formuleleden nog maar op een kleine 2.500 bedrijven. “Nu gaat het steeds vaker om de kritische keuze van de juiste partner. En dat geldt zowel voor de garagist als voor de formule. De professionaliteit van het doorsnee universeel bedrijf is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Je ziet daarnaast ook dat de formules werken aan hun kwaliteit en breedte van de dienstverlening.”

Volop beweging

De 10 grootste formules zagen hun gezamenlijk aantal deelnemers in het afgelopen jaar met 3,9 procent toenemen. Die stijging ligt boven de overall toename van 0,8 procent. Het cijfer van het totaalaantal wordt overigens beïnvloed door de stopzetting van de formule Autoservice Netwerk dat in 2022 nog 52 vestigingen had.

Inmiddels hebben 16 formules de ‘magische’ grens van 110 vestigingen overschreden, waarmee landelijke dekking geclaimd kan worden. Een jaar geleden waren dat overigens nog 18 formules. De status van ‘landelijke dekking’ is belangrijk wanneer men diensten wil aanbieden aan bijvoorbeeld landelijkwerkende leasemaatschappijen.

Bosch Car Service is – met een vrijwel stabiel aantal vestigingen – al jaren veruit de grootste formule, gevolgd door Vakgarage (341) en de snelgroeiende informatieformule Bosch Workshop Partner (302). 14 formules noteren minder dan 50 deelnemers; de meeste van deze kleinere formules leiden een stabiel bestaan en noteren slechts sporadisch mutaties in het vestigingenaantal.

CarFix garageconcepten overzicht voor België

Ook in deze nieuwe editie van het garageformule-onderzoek is het Belgische conceptenoverzicht van vakblad CarFix opgenomen. Immers zijn 23 van de 38 Nederlandse formules ook in België actief. Het CarFix overzicht bevat alle 34 in België werkzame concepten. Dickmann: “Wij zijn blij met deze samenwerking gezien de grote interactie tussen de Nederlandse en Belgische markt.” Voor dealergroepen maakt AUMACON al vier jaar een apart onderzoek voor de Belgische markt.

Snelste groeier

Het eerste exemplaar van de Editie 2023 werd tijdens het Nationaal Garageformule Event uitgereikt aan de snelste, universele klimmer van dit jaar: AutoFirst Nederland. AUMACON-directeur Clem Dickmann: “AutoFirst – een formule van LKQ Fource en Vrooam – is onder deze naam al sinds 2003 actief. Na jaren van bescheiden groei is AutoFirst nu bezig aan een doorgroei richting de top-10. Inmiddels is met 164 deelnemers een goed gespreid netwerk ontstaan van zeer tevreden ondernemers. Getuige de gestaag klimmende score in het Bovag/Rosa-onderzoek is deze recente netwerkgroei namelijk hand in hand gegaan met een toenemende tevredenheid onder de aangesloten garagebedrijven, een wenssituatie voor iedere formule.” Ton Sieljes, formulemanager van Autovakmeester – en winnaar van vorig jaar – reikte het eerste exemplaar uit aan AutoFirst-directeur Rogier Roet. De uitreiking vond plaats op 18 september in Dauphine in Amsterdam en kwam tot stand met medewerking van BNR Nieuwsradio.

[fotobijschrift:] Het eerste exemplaar van de AUMACON Garageformule Top-40 Editie 2023 wordt in ontvangst genomen door Rogier Roet (rechts) uit handen van Ton Sieljes – de winnaar van vorig jaar.

Sponsorpartners

Voor de totstandkoming van deze dertiende uitgave werkt AUMACON samen met een zestal hoogwaardige sponsorpartners: Bovemij, LKQ Fource, Michelin, Santander, TyresOn en VWE Automotive. Aan deze uitgave werd tevens meegewerkt door Bovag, Kentenkenloket.nl en Brembo, Aftersalesmagazine de CarFix.

Over de AUMACON Garageformule Top-40

De AUMACON Garageformule Top-40 beoogt een onafhankelijk en compleet beeld te geven van de ketenvorming in de Nederlandse markt voor universeel auto-onderhoud. De daarin acterende formules zijn beschreven in een 224 pagina’s tellend (gebonden) rapport dat marktpartijen en andere belanghebbenden helpt bij het verkrijgen van inzicht in deze snel veranderende sector. In het nieuwe onderzoekrapport wordt niet alleen een overzicht gepresenteerd van de bedrijf- en managementgegevens van iedere formule, maar is tevens een compleet overzicht opgenomen van alle deelnemers; in totaal 4.178 bedrijven. Bij ieder van die deelnemers is zoveel mogelijk extra informatie toegevoegd, zoals dealerschappen, merkspecialisaties en overige info, zoals nominaties voor brancheprijzen. Per formule zijn ook de deelnamecondities opgenomen, waarmee inzicht ontstaat in de gehanteerde contributies en vereisten voor aansluiting.

Binnen het aanbod van garageformule is een achttal clusters te onderscheiden. Universele franchiseformules – vaak aangestuurd vanuit de onderdelensector – zijn daarbij de meest voorkomende vorm. Daarnaast bestaat er een gering aantal formules dat vanuit dealerholdings of auto-importeurs worden aangestuurd. Verder zijn er 19 formules die zich primair richten op bepaalde automerken of deelmarkten (zoals informatie, leasing, autobanden of smeermiddelen).

 

Amsterdam/Leiden, 18 september 2023

Leasemaatschappij Top-100 NL

NIEUW: in Editie 2022 is tevens de Deelautoconcept Top-10 opgenomen!

voorbeeldpagina Editie 2022 >>>

persbericht Editie 2022 >>>

bestellen Editie 2022 >>>

bestellen Editie 2023 >>>

Leasemaatschappij Top-100 in pdf? Informeer hier naar de tarieven >>>

Bekijk hier een impressie van het Nationaal Autolease Event van 24 oktober 2022. Het eerstkomende Autolease Event wordt gehouden op 23 oktober 2023.


Sponsorpartners van de Editie 2023 zijn:

              

                     


Editie 2022

100 grootste leasemaatschappijen groeien 4%

Top-10 dominant, maar ook kleine partijen floreren
Volkswagen Pon Financial Services de nummer 1 van Nederland

Ondanks de verminderde aankoopbelangstelling voor nieuwe en gebruikte auto’s groeide het totale wagenpark van de 100 grootste autoleasemaatschappijen het afgelopen jaar met 4,0 procent toe. De tien allergrootsten noteerden daarbij zelfs een gemiddelde groei van 5,5 procent. Maar ook bij veel kleinere leasemaatschappijen valt er wagenparkgroei te noteren. Daarbij nam het financiële resultaat van vrijwel alle leasemaatschappijen navenant toe. De leasesector heeft vooralsnog niet onder de huidige economische en maatschappelijke omstandigheden te lijden, aldus een analyse van marktanalist AUMACON.

Het jaarlijkse AUMACON Leasemaatschappij Top-100 onderzoek geeft diepgaand inzicht in de marktverhoudingen binnen Nederlandse autoleasesector. Dit onafhankelijk onderzoek naar de 100 grootste autoleasemaatschappijen in Nederland vond dit jaar voor de achtste maal plaats.it het onderzoek blijkt onder meer de sterke concentratie van de markt bij de grootste leasemaatschappijen. De tien grootsten hebben halverwege 2022 liefst 76,4 procent van alle leaseauto’s in hun beheer; dat was per juni 2021 voor de toenmalige top-10 nog maar 72,1 procent. AUMACON-directeur Clem Dickmann: “Wat je ook in andere segmenten van de autosector ziet is dat de allergrootste marktpartijen hun dominante positie verder verstevigen en uitbouwen. Niettemin blijkt er in de leasesector toch ook zeker nog ruimte voor kleine regiogerichte en gespecialiseerde partijen.”

Nieuwe nummer één: Volkswagen Pon Financial Services

Na decennia van marktleiderschap is Leaseplan niet langer de grootste autolessor van ons land. Volkswagen Pon Financial Services neemt per juni 2022 die positie over. “Vermoedelijk is deze verrassende koppositie niet voor lang. Zoals bekend bestaat het voornemen dat Leaseplan wordt overgenomen door de Franse bank Société Générale, waardoor een samensmelting met ALD Automotive gerealiseerd zou gaan worden. Zover is het echter nog niet,” aldus Dickmann. “Aangezien wij het eerste exemplaar van de nieuwste Editie graag overhandigen aan een partij die opvalt te midden van de andere partijen is deze eer dit jaar toegevallen aan de nieuwe nummer één in Nederland: Volkswagen Pon Financial Services. Men dankt deze koppositie onder meer aan een wagenpark groei van 5,6 procent, waarmee boven de markt gepresteerd wordt.” De uitreiking vond plaats op 24 oktober in Dauphine in Amsterdam en kwam tot stand met medewerking van BNR Nieuwsradio.

[fotobijschrift:] Het eerste exemplaar van de AUMACON Leasemaatschappij Top-100 Editie 2022 wordt in ontvangst genomen door de twee managing directors van de board van Volkswagen Pon Financial Services, Jeroen de Bock, (midden) en Marcel Fickers (rechts) uit handen van Clem Dickmann.

Internationale connecties en tweewielers
De nieuwe AUMACON Leasemaatschappij Top-100 bevat essentiële informatie over deze belangrijkste spelers in de leasemarkt. Vaste items in het jaarlijkse overzicht zijn gegevens over eigendom, management, financiële resultaten en leveranciers. Ook wordt inzicht verschaft op het gebied van remarketing, keurmerken, klanten en klanttevredenheid en de samenstelling (leasevorm/brandstof/voertuigsoort) van het wagenpark. In deze jongste uitgave is tevens aandacht besteed aan de internationale connecties. Steeds meer Nederlandse leasebedrijven zoeken immers uitbreiding in naburige landen. Daarnaast is een achttal leasemaatschappijen onderdeel van een internationaal conglomeraat.
Nieuw is de toevoeging van zogenaamde leasefietsen. Ook al tellen deze tweewielers vooralsnog niet mee voor bepaling van de Top-100 rangorde, steeds meer leasemaatschappijen breiden hun mobiliteitsaanbod hiermee uit.

Deelautoconcept Top-10

Als extraatje bij het leaseonderzoek is ook dit jaar de Deelautoconcept Top-10 opgenomen in het totaalrapport. Dickmann: “We willen hiermee een aanzet geven om inzicht te krijgen in deze nieuwe en dynamische sector.” Het onderzoek betreft de zogenaamde B2C-concepten; MyWheels en Greenwheels zijn hier de leidende partijen. “Gezien de toenemende belangstelling voor het delen van auto’s hebben we deze sector nadrukkelijk aan ons onderzoeksterrein toegevoegd.”

Voor de totstandkoming van deze uitgave werd AUMACON ondersteund door zes vooraanstaande sponsorpartners: Allianz, CarWise, Financial Lease, Leasevergelijker, Vakgarage en VWE Automotive.


Dealer Group Top-100 EUROPE

European Dealer Group Top-100 active in 34 countries

In 2016 the Porsche Holding (Salzburg) sold the largest number new cars in Europe. The British Pendragon group and the Swiss Emil Frey group are the next followers. This and more follows from the new AUMACON Dealer Group Top-100 EUROPE, an extensive research amongst the 100 biggest car dealer groups in Europe. The report which is a good 240 pages long is presented today. Until 2013 this annual research was performed by the French market intelligence agency Autobiz, bur now the Dutch automotive specialist AUMACON has taken over.

Top-100 Dealer Groups are active in 34 European countries. France has 30 operating Top-100 groups, followed by Germany (26) and the United Kingdom (18). On the French market nearly all present Top-100 groups are domestic. The highest numbers of operating non-domestic groups can be found in Germany (7) and Hungary (6).

press release AUMACON Dealer Group Top-100 EUROPE >>>

table of contents >>>

Key issues in the research:

 • 100 Top dealer groups in geografical Europe
 • Report for general availability in high quality hardcopy and pdf
 • Data on Sales and finance, Strategy, ownership and network, Management and suppliers
 • Research partners: Autobiz Paris/Berlin and  University of Groningen
 • Sponsor partners: BCA and Total
 • Presentation: October 2017
 • Sample pages: ByMyCar (2 pages)

Buy here >>>

The Dealer Group Top-100 EUROPE research is sponsored by BCA Auctions and Total:

        total - kopie

researchpartners:

    rug

26 September

Mercedes, BMW, Porsche stand to lose most in EU-China tariff row

China is the biggest destination for Germany's most expensive vehicles such as the Mercedes S-Class, BMW 7-Series and Porsche Cayenne SUV. Those vehicles are in the line of fire if Beijing retaliates against any EU tariffs.

Read more
26 September

Renault adds 'smart' sunroof to new Scenic E-Tech, Rafale

More and more suppliers are offering the technology, which can automatically darken the glass, even by different zones. Renault says it is particularly suited for EVs. 

Read more
25 September

Mercedes applies for tax relief for projects at two U.S. plants

Mercedes has applied for tax breaks for potential projects at two of its U.S. plants under the Inflation Reduction Act, a company spokesperson said.

Read more
Aumacon gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren voor analysedoeleinden en om u van relevante advertenties te voorzien.
Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
accept2