Consultancy

Voorwaarde voor goede advisering is een diepgaande kennis van het werkterrein, voor ons betekent dat permanent investeren in research.

Wij zetten onze kennis en ervaring in om bedrijven binnen onze sector te begeleiden bij het succesvol lanceren of optimaliseren van hun producten- en dienstenproposities.

AUMACON kent de automotivesector als geen ander. Om onze kwaliteit en kennis op een goed peil te houden zijn er vele contacten en samenwerkingsverbanden met andere kennispartijen, binnen én buiten de autobranche.

Inmiddels mogen we alle dienstverleners tot onze vast klanten rekenen. Daaronder veel bedrijven uit de financiële sector, maar ook veel communicatiebedrijven, uitgevers en toeleveranciers. Hun gemeenschappelijke kenmerk: behoefte aan hoogwaardige kennis van de automotive sector.

 

Meer weten over AUMACON Consultancy? Stel uw vraag!Logo_Consultancy_RGB

Content

AUMACON levert voor diverse vakbladen hoogwaardige kennisartikelen, maar ook voor publieksbladen worden wij ingezet. Het centrale onderwerp is altijd: ontwikkelingen in de automotivesector, ons speelveld.

Onze content wordt altijd samengesteld door ervaren en gespecialiseerde tekstschrijvers, waardoor een hoge kwaliteit gewaarborgd is.

Ook leveren wij teksten op maat, voor persberichten, publicaties, websites en campagnes. Daarnaast het gesproken woord middels presentaties, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen.

Wat voorbeelden:

September 2016: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Eerste Nationaal Telematica Congres

December 2016: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Vijfde Nationaal Aftersalescongres

artikel voor Automobiel Management

artikel Aftersalesmagazine

en nog een artikel voor Aftersalesmagazine

column tevreden.nl

 

Meer weten over AUMACON Content? Stel uw vraag! Logo_Content_RGB


 

vakbladen:

amt      aftersalesmagazine_normal

persberichten:

tevreden_logo    tooter

publieksmedia

logo autoweek.nl          tmg

recente presentaties, dagvoorzitterschap et cetera

roc twenteautomotive insiders    SRA_logo_paars

Concepts

Vanaf de start in 2002 heeft AUMACON zich steeds toegelegd op de ontwikkeling van waardeconcepten voor de sector. Veelal gaat het om B2B-concepten zoals de bekende brancheonderzoeken (Dealerholding Top-100 etc.), maar  ook in de B2C-sector is AUMACON actief (denk aan Actieauto.nl). Kenmerkend is dat steeds samengewerkt wordt met partners, waarmee een goede complementariteit wordt nagestreefd. Zie hier voor

Ook treedt AUMACON op als mede-ontwikkelaar van concepten van onze klanten.

 

Meer weten over AUMACON Concepts? Stel uw vraag!Logo_Concepts_RGB

 

DealerSupportNet

Grote uitdagingen voor de autoretailer

Adviseur voor het autobedrijf, dát is het gespecialiseerde werk van DealerSupportNet. Integer, bekwaam en doelgericht, zo doen wij ons werk. Menig autobedrijf kan ook wel een steuntje in de rug gebruiken. De autobranche is immers complex en kwetsbaar, de markt grillig en veeleisend. Toch zijn er volop mogelijkheden om ook uw bedrijf onder deze moeilijke omstandigheden beter te laten presteren. Soms is daar hulp van buiten bij gewenst. Voor specifieke kennis van de retailersomgeving of juist voor die onafhankelijk kritische blik.

De adviseurs van DealerSupportNet kennen de autobedrijven door en door. Niet alleen door langjarige werkervaring binnen deze branche, maar ook door eigen marktverkenningen en de vele adviesopdrachten die wij in de loop van de afgelopen tien jaren hebben mogen uitvoeren. Wij helpen ook ú graag verder. Maak kennis met Friso Roorda en Wim Kusters.

Info? Bel (071-5283654) of mail dealersupportnet@aumacon.nlLogo_DealerSupportNet

Lees meer

AUMACON | Travel

NADA 2019 Inspiratiereis 2019

24 t/m 27 januari 2019 | NADA 20189| San Francisco | USA

 • Doelgroep: automotive top- en senior management
 • Doelstelling inhoudelijk: kennisvergroting, specifieke onderwerpen, netwerken
 • Thema: branche-ontwikkelingen – trends
 • Concept: congres- en vakbeursbezoek; reis en verblijf op basis van maatwerk
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Maatwerk (data/hotel/vluchten etc.) mogelijk
 • Organisatie verzorgd door AUMACON Travel
 • pakketprijzen vanaf € 2.950 op basis van verblijf in hoogwaardig NADA-hotel!
 • speciale reis/accommodatiewensen op aanvraag mogelijk
 • beperkte beschikbaarheid!!!
 • Meer info: backoffice@aumacon.nl.

Zie ook de NADA-website >>>

Deelname-arrangementen al vanaf € 2.950!


Verslag NADA 2018 Las Vegas, door AUMACON

De grote ‘Niets-aan-de-hand-show’

Als autodealer heb je een behoorlijke status in de Verenigde Staten. Daarin is de afgelopen 100 jaar niets veranderd, en zal – als het aan de organisatoren van de 101ste NADA Convention & Expo ook in de komende eeuw niets veranderen. Een verslag van het jaarlijks feestje van een zelfbewuste sector

De ontstaansgeschiedenis van NADA (North American Dealer Association) vertelt het verhaal van een lobbyclub. In 1917 was de directe aanleiding voor de oprichting een afgekondigde belasting op auto’s van vijf procent. De oorlogskas van de toenmalige regering moest gespekt worden, maar de toen al mondige dealers staken de koppen bijeen en protesteerden met succes. NADA was geboren en is tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken uit het politieke lobbycircuit. Nog steeds ijvert NADA actief in Washington voor de belangen van haar pakweg 16 duizend leden. Zeker nu president Trump er geen geheim van maakt het middel van de handelsoorlog niet te schuwen is de autosector op haar hoede. Met een importtax op buitenlandse auto’s op komst zouden de marktverhoudingen in de VS wel eens drastisch kunnen gaan wijzigen. En daar is lang niet iedereen blij mee; de Amerikaanse markt wordt immers voor zo’n 60 procent gevuld met importauto’s. Tijdens de conventie wordt voorgesorteerd op deze onheilstijding. NADA heeft de nodige lobbyisten paraat staan om de politiek op andere gedachten te brengen.

Succesjes en zorgen
Scheidend voorzitter Mark Scarpelli (NADA benoemt ieder jaar een nieuwe voorzitter vanuit haar ledenbestand) stelt in zijn slotverklaring nogal wat tijd in de Washington te hebben doorgebracht. En naar zijn zeggen niet zonder succes. Met succes wist NADA de vermaledijde beperking van de kredietruimte voor consumentenleningen van tafel te krijgen. Ook is het de dealers weer toegestaan om met rentetarieven te variëren. De Amerikaanse AFM haalde hier – zoals zo vaak – bakzeil. De Amerikaanse economie beweegt zich het liefst voorwaarts middels consumptieprikkels. Een andere strijd die Scarpelli en de zijnen het afgelopen jaar voerden was tegen de importeurs. De hoge recallkosten (tot $ 1.200 per nieuwe auto) is de dealers een doorn in het oog. Ook al omdat het aantal recalls – evenals in Europa – alleen maar lijkt te kunnen stijgen. Maar er blijft ook nog wat te wensen over. Zorg is er namelijk over de belastingdruk die de dealers voelen door de verminderde aftrekbaarheid van bepaalde bedrijfskosten. Een druk die extra gevoeld wordt nu het de dealers vrijwel allemaal voor de wind gaat. In Scarpelli’s woorden: dealers hebben de afgelopen 100 jaar aangetoond relevant te zijn voor het land. We zijn klaar voor de volgende 100 jaren, maar daar willen we ook wel voor beloond worden. Niemand in de met ruim acht duizend mensen gevulde zaal die daarin niet lijkt te geloven.

Nederland op 900k?
De Amerikaanse automarkt ligt op dit moment lekker op koers. In 2017 werden 16,1 miljoen personenauto’s en lichte trucks verkocht, voor dit jaar wordt een verder groei naar 16,7 miljoen stuks verwacht. Niet minder dan 52 stuks per duizend Amerikanen. Mooi cijfers dus. Vergelijk het maar eens met ons land. Dit jaar komen wij uit op zo’n 29 personen- en bestelauto’s per duizend Nederlanders. Of anders gezegd, bij evenveel kooplust zouden wij een totaalmarkt bereiken van 900 duizend stuks in plaats van de (nog meest optimistische) prognose van 520 duizend stuks, waarvan 75 duizend bestelauto’s. Maar de Amerikanen hebben ook andere tijden gekend. Op het dieptepunt in 2009 werden er niet meer dan zo’n tien miljoen nieuwe auto’s verkocht; een derde van alle autobedrijven legde het loodje. Vanaf 2013 zette het herstel zich in. En rap ook. De nieuwverkoop bereikte dat jaar alweer 15,6 miljoen stuks, gevolgd door een reeks van jaren waarin de markt tussen de 16 en 17 miljoen stuks schommelt. De NADA-economen gaan uit van een langdurig stabiele periode van het huidige niveau. De basis van al dat optimisme is een economie waarvoor vrijwel alle lichten op groen staan. Klimmende lonen, lage rente, aantrekkende werkgelegenheid, lage brandstofprijzen en puik consumentenvertrouwen zijn de belangrijkste ingrediënten voor de goed geoliede motor. Waar het nog wat beter zou mogen – aldus NADA’s hoofdeconoom Patrick Manzi – is de huizenmarkt en de industriële productie. Maar het is toch vooral mekkeren met een stuk gebak in de mond.

Renteverhoging in stappen
De grootste belemmering voor verdere doorgroei van de nieuwverkoop hoeft niet ver gezocht te worden. Volgens Manzi – die zich daarbij baseert op onderzoek van it-gigant Cox Automotive – komen er dit jaar 3,9 miljoen jonge ex-leaseauto’s terug de markt in. Liefst acht procent meer dan in 2017, en voor de Vereinigde Staten een recordaantal. “Die auto’s zullen een aantrekkelijk alternatief zijn voor kopers die minder kredietfaciliteiten hebben.” Manzi gaat er daarbij vanuit dat de rente dit jaar enkele verhoogd zal tot boven de twee procent. “En door het groeiend prijsverschil tussen beide valt de keus steeds vaker op een gebruikte auto.” Het gaat bij de Amerikanen eigenlijk alleen om het maandbedrag. Voor de dealer levert het een aantrekkelijke bijkomstigheid: de klant is met handen en voeten gebonden aan de werkplaats en is voor een volgende auto in eerste instantie ook weer aangewezen op de eigen dealer. De rijkere klanten blijven evenwel gewoon veel nieuwe auto’s en dure accessoires kopen. Manzi constateert daarbij een toenemende belangstelling voor lichte trucks, veelal pick-ups. Een autosoort die in ons land een beetje als ‘fout’ gezien wordt, maar aan de overkant van de grote plas toch vooral het symbool van de mobiele vrijheid is.

Nieuwe voorzitter
De nieuwe NADA-voorzitter –Wes Lutz – is er weer een uit het boekje. De 63-jarige Chrysler/Jeep/Dodge/Ram-dealer uit Michigan heeft in zijn maiden speech niet veel nieuws te vertellen. Geen probleem. Eigenlijk zit niemand daar ook op te wachten. Lutz voldoet keurig aan de verwachting die men al ruim 100 jaar van een NADA-voorzitter heeft: een vervend voorstander van het dealer franchise systeem en een voorvechter van de rol van de auto in de maatschappij. “Vehicle ownership is part of the American Dream.” De pakweg 30 koppige Nederlandse delegatie (Bovag was aanzienlijk beperkter vertegenwoordigd dan andere jaren) heeft zich kunnen laven aan een autowereld die de onze niet is, maar waar wel veel inspiratie en energie uit te halen zijn. Vier dagen van workshops en meetings in groot en klein verband, aangevuld met een vakbeurs van enorme omvang. Dus voor wie het allemaal ook eens met eigen ogen wil zien: de volgende editie van de NADA Convention & Expo wordt van 24 tot en met 27 januari 2019 gehouden in San Francisco.

Aumacon gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren voor analysedoeleinden en om u van relevante advertenties te voorzien.
Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
accept2