Consultancy

Voorwaarde voor goede advisering is een diepgaande kennis van het werkterrein, voor ons betekent dat permanent investeren in research.

Wij zetten onze kennis en ervaring in om bedrijven binnen onze sector te begeleiden bij het succesvol lanceren of optimaliseren van hun producten- en dienstenproposities.

AUMACON kent de automotivesector als geen ander. Om onze kwaliteit en kennis op een goed peil te houden zijn er vele contacten en samenwerkingsverbanden met andere kennispartijen, binnen én buiten de autobranche.

Inmiddels mogen we alle dienstverleners tot onze vast klanten rekenen. Daaronder veel bedrijven uit de financiële sector, maar ook veel communicatiebedrijven, uitgevers en toeleveranciers. Hun gemeenschappelijke kenmerk: behoefte aan hoogwaardige kennis van de automotive sector.

 

Meer weten over AUMACON Consultancy? Stel uw vraag!Logo_Consultancy_RGB

Content

AUMACON levert voor diverse vakbladen hoogwaardige kennisartikelen, maar ook voor publieksbladen worden wij ingezet. Het centrale onderwerp is altijd: ontwikkelingen in de automotivesector, ons speelveld.

Onze content wordt altijd samengesteld door ervaren en gespecialiseerde tekstschrijvers, waardoor een hoge kwaliteit gewaarborgd is.

Ook leveren wij teksten op maat, voor persberichten, publicaties, websites en campagnes. Daarnaast het gesproken woord middels presentaties, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen.

Wat voorbeelden:

September 2016: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Eerste Nationaal Telematica Congres

December 2016: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Vijfde Nationaal Aftersalescongres

artikel voor Automobiel Management

artikel Aftersalesmagazine

en nog een artikel voor Aftersalesmagazine

column tevreden.nl

 

Meer weten over AUMACON Content? Stel uw vraag! Logo_Content_RGB


 

vakbladen:

amt      aftersalesmagazine_normal

persberichten:

tevreden_logo    tooter

publieksmedia

logo autoweek.nl          tmg

recente presentaties, dagvoorzitterschap et cetera

roc twenteautomotive insiders    SRA_logo_paars

Concepts

Vanaf de start in 2002 heeft AUMACON zich steeds toegelegd op de ontwikkeling van waardeconcepten voor de sector. Veelal gaat het om B2B-concepten zoals de bekende brancheonderzoeken (Dealerholding Top-100 etc.), maar  ook in de B2C-sector is AUMACON actief (denk aan Actieauto.nl). Kenmerkend is dat steeds samengewerkt wordt met partners, waarmee een goede complementariteit wordt nagestreefd. Zie hier voor

Ook treedt AUMACON op als mede-ontwikkelaar van concepten van onze klanten.

 

Meer weten over AUMACON Concepts? Stel uw vraag!Logo_Concepts_RGB

 

DealerSupportNet

Grote uitdagingen voor de autoretailer

Adviseur voor het autobedrijf, dát is het gespecialiseerde werk van DealerSupportNet. Integer, bekwaam en doelgericht, zo doen wij ons werk. Menig autobedrijf kan ook wel een steuntje in de rug gebruiken. De autobranche is immers complex en kwetsbaar, de markt grillig en veeleisend. Toch zijn er volop mogelijkheden om ook uw bedrijf onder deze moeilijke omstandigheden beter te laten presteren. Soms is daar hulp van buiten bij gewenst. Voor specifieke kennis van de retailersomgeving of juist voor die onafhankelijk kritische blik.

De adviseurs van DealerSupportNet kennen de autobedrijven door en door. Niet alleen door langjarige werkervaring binnen deze branche, maar ook door eigen marktverkenningen en de vele adviesopdrachten die wij in de loop van de afgelopen tien jaren hebben mogen uitvoeren. Wij helpen ook ú graag verder. Maak kennis met Friso Roorda en Wim Kusters.

Info? Bel (071-5283654) of mail dealersupportnet@aumacon.nlLogo_DealerSupportNet

Lees meer

AUMACON | Travel

NADA 2018 Inspiratiereizen 2017/2018

22 t/m 25 maart 2018 |NADA 2018 | Las Vegas | USA

  • Doelgroep: automotive top- en senior management
  • Doelstelling inhoudelijk: kennisvergroting, specifieke onderwerpen, netwerken
  • Thema: branche-ontwikkelingen – trends
  • Concept: congres- en vakbeursbezoek; reis en verblijf op basis van maatwerk
  • Vluchten met Delta/KLM of United, via Atlanta/Minneapolis
  • Maatwerk (data/hotel/vluchten etc.) mogelijk
  • Organisatie verzorgd door AUMACON Travel
  • pakketprijzen vanaf € 2.400 op basis van verblijf in hoogwaardig NADA-hotel!
  • speciale reis/accommodatiewensen op aanvraag mogelijk
  • Meer info: Friso Roorda, f.roorda@aumacon.nl, 06-51718939.

Zie ook de NADA-website >>>

Deelname-arrangementen al vanaf € 2.400!


Verslag NADA 2017 New Orleans, door AUMACON

De omgekeerde wereld

Het is geen straf om dealer te mogen zijn in de Verenigde Staten. Ook de 100ste NADA Convention & Expo straalde andermaal optimisme en zelfvertrouwen uit. Hoe minder er verandert hoe beter het is.

Na precies een eeuw was de NADA (North American Dealer Association) weer terug waar het allemaal begon: New Orleans. In 1917 was de directe aanleiding voor de samenkomst – van toen nog een handjevol dealers – een afgekondigde belasting op auto’s van vijf procent. De oorlogskas van de regering moest ermee gespekt worden, maar de dealers staken de koppen bijeen en protesteerden met succes. NADA was geboren. Nu na honderd jaar is er feitelijk niet veel veranderd. Nog steeds ijvert NADA in Washington voor de belangen van haar pakweg 16 duizend leden. Zeker met Trump in the Oval Office lijkt de politieke lobby weer belangrijker dan ooit. Met een importtax op buitenlandse auto’s van 35 procent zouden de marktverhoudingen in de VS wel eens drastisch kunnen wijzigen. Tijdens de conventie wordt er echter nog geen woord over vuil gemaakt. De stemming onder de dealers is de afgelopen jaren meer dan goed en dat willen ze tijdens deze feesteditie graag nog even vasthouden.

Ver vooruit durven kijken
Het is overigens nog niet zo lang geleden dat veel dealers er beroerd voorstonden. Op het dieptepunt in 2009 werden er niet meer dan zo’n tien miljoen nieuwe auto’s verkocht; een derde van alle autobedrijven legde het loodje. Vanaf 2013 zette het herstel zich echter volop in. En hoe! De nieuwverkoop schoot dat jaar alweer door naar 15,6 miljoen stuks, gevolgd door een dikke 16 miljoen stuks in 2014 en ruim 17 miljoen stuks in 2015 en 2016. Voor dit jaar wordt uitgegaan van een fractionele terugval  naar 17,1 miljoen stuks gevolgd door een reeks van stabiele jaren op een niveau van rond de 16,8 miljoen stuks. De NADA-economen hebben nog nooit zo ver vooruit durven kijken. Mooie cijfers dus die gevoed worden door een economie waarvoor vrijwel alle lichten op groen staan. Klimmende lonen, lage rente, aantrekkende werkgelegenheid, lage brandstofprijzen en puik consumentenvertrouwen zijn de belangrijkste ingrediënten voor het goede humeur. Waar het nog wat beter zou mogen – aldus NADA’s hoofdeconoom Steven Szakaly – is de huizenmarkt en de industriële productie. Het zijn echter slechts wat rimpelingen in een zee van overvloed.

Met handen en voeten gebonden
Toch is er ook een keerzijde. Want waarom niet gewoon doorgroeien naar jaarvolumes van 18 miljoen stuks en meer. De reden is ons Nederlanders niet geheel onbekend: de complementaire krachten vanuit de occasionmarkt. Kortgezegd is de Amerikaanse situatie volgens Szakaly als volgt: nieuwe auto’s worden rap duurder, jaarlijkse prijsverhogingen van vijf procent en meer zijn niet ongewoon. Daarbij is er door de goede nieuwverkoop van de afgelopen jaren een overschot aan occasions ontstaan. Een groot aanbod met relatief lage prijzen. En juist deze auto’s zetten een rem op de markt voor ‘nieuw’. Veel Amerikaanse consumenten zijn ook overgegaan op een andere manier van auto’s kopen. Uitgangspunt is steeds vaker een maandbedrag. Wat kan/wil ik mij per maand veroorloven voor een auto?. De dealer gaat vervolgens met dat bedrag aan de slag en doet een voorstel: nieuw of gebruikt. En door het groeiend prijsverschil tussen beide valt de keus steeds vaker op een gebruikte auto. Om de prijs nog wat verder te drukken wordt ook nog eens gekozen voor een extreem lange looptijd, 72 maanden en langer is heel gebruikelijk. Het geeft de dealer vervolgens weer de kans om tussentijds eens een nieuw voorstel te doen als de markt- en voorraadsituatie daarvoor gunstig is. In de tussentijd is de klant met handen en voeten gebonden aan de dealer en z’n werkplaats; een businessmodel waarvan het mes aan meerdere kanten snijdt dus. Eigenlijk heeft het veel weg van privélease bij ons, met dien verstande dat daarbij de marktmacht volledig in handen van de leasebedrijven is terechtgekomen. Amerikaanse dealers laten zich deze kaas echter niet van het brood eten, zoveel is wel duidelijk.

Nieuwe voorzitter
De kersverse voorzitter – NADA kiest iedere jaar een nieuwe – lijkt op voorhand al z’n voorgangers. Als verklaard voorstander van het franchisesysteem kan Mark Scarpelli op voorhand rekenen op de instemming van zijn collega’s. Deze tweede generatie dealer vernieuwt hooguit de dresscode; voor het eerst geen stropdas bij de inauguratie en zowaar een spijkerbroek – een nette dat wel. In zijn speech lanceert hij ook een nieuwe website: mydealership.org, een lofzang op de lokale dealer. De website somt niet alleen de economische waarde op van de autoretailers, er wordt ook gesteld dat de dealer – beter dan de bank – in staat is om gunstige leveringsvoorwaarden te bedingen. Alle dealers tezamen vormen immers weer een front ten bate van de consument, zo is de gedachte. Het doet onwillekeurig denken aan onze tijd van ‘Liever de dealer’. Toen ging het vooral om de dealer in zijn strijd (en beeldvorming) ten opzichte van de universelen. Die strijdbijl is bij ons al weer lang geleden begraven, maar in de States vechten dealers nog steeds tegen iedereen die hun pad kruist.

Hollandse sessies
Al met al hebben de pakweg veertig aanwezige Nederlanders zich kunnen onderdompelen in een autowereld die de onze niet is, maar waar wel lessen uit te trekken zijn. Voor dat laatste zorgde ook occasionportal Marktplaats dat op de stand van moeder eBay voor een tweetal speciale Hollandse sessies zorgde. De in ons land inmiddels bekende internetgoeroe Brain Page en verkoopexpert David Kain ontkrachtten tal van vooroordelen rondom hun vakgebied. Interessant voor de aanwezigen maar binnenkort ook via podcasts van onze eigen onlinegoeroe Paul de Vries te bekijken. Maar voor wie het allemaal eens met eigen ogen wil zien: de volgende editie van de NADA Convention & Expo wordt van 22 tot en met 25 maart 2018 gehouden in Las Vegas.

Lees meer
Aumacon gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren voor analysedoeleinden en om u van relevante advertenties te voorzien.
Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
accept2
Advertisement