Consultancy

Voorwaarde voor goede advisering is een diepgaande kennis van het werkterrein, voor ons betekent dat permanent investeren in research.

Wij zetten onze kennis en ervaring in om bedrijven binnen onze sector te begeleiden bij het succesvol lanceren of optimaliseren van hun producten- en dienstenproposities.

AUMACON kent de automotivesector als geen ander. Om onze kwaliteit en kennis op een goed peil te houden zijn er vele contacten en samenwerkingsverbanden met andere kennispartijen, binnen én buiten de autobranche.

Inmiddels mogen we alle dienstverleners tot onze vast klanten rekenen. Daaronder veel bedrijven uit de financiële sector, maar ook veel communicatiebedrijven, uitgevers en toeleveranciers. Hun gemeenschappelijke kenmerk: behoefte aan hoogwaardige kennis van de automotive sector.

 

Meer weten over AUMACON Consultancy? Stel uw vraag!Logo_Consultancy_RGB

DealerSupportNet

Grote uitdagingen voor de autoretailer

Adviseur voor het autobedrijf, dát is het gespecialiseerde werk van DealerSupportNet. Integer, bekwaam en doelgericht, zo doen wij ons werk. Menig autobedrijf kan ook wel een steuntje in de rug gebruiken. De autobranche is immers complex en kwetsbaar, de markt grillig en veeleisend. Toch zijn er volop mogelijkheden om ook uw bedrijf onder deze moeilijke omstandigheden beter te laten presteren. Soms is daar hulp van buiten bij gewenst. Voor specifieke kennis van de retailersomgeving of juist voor die onafhankelijk kritische blik.

De adviseurs van DealerSupportNet kennen de autobedrijven door en door. Niet alleen door langjarige werkervaring binnen deze branche, maar ook door eigen marktverkenningen en de vele adviesopdrachten die wij in de loop van de afgelopen tien jaren hebben mogen uitvoeren. Wij helpen ook ú graag verder. Maak kennis met Friso Roorda en Wim Kusters.

Info? Bel (071-5283654) of mail dealersupportnet@aumacon.nlLogo_DealerSupportNet

Lees meer

Content

AUMACON levert voor diverse vakbladen hoogwaardige kennisartikelen, maar ook voor publieksbladen worden wij ingezet. Het centrale onderwerp is altijd: ontwikkelingen in de automotivesector, ons speelveld.

Onze content wordt altijd samengesteld door ervaren en gespecialiseerde tekstschrijvers, waardoor een hoge kwaliteit gewaarborgd is.

Ook leveren wij teksten op maat, voor persberichten, publicaties, websites en campagnes. Daarnaast het gesproken woord middels presentaties, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen.

Wat voorbeelden:

September 2016: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Eerste Nationaal Telematica Congres

December 2016, 2017, 2018 en 2019: dagvoorzitterschap Clem Dickmann, Nationaal Aftersales Congres

artikel voor Automobiel Management

nog een artikel voor Automobiel Management

en nog een artikel voor Automobiel Management

artikel Aftersalesmagazine

en nog een artikel voor Aftersalesmagazine

Meer weten over AUMACON Content? Stel uw vraag! Logo_Content_RGB


 

vakbladen:

amt      aftersalesmagazine_normal

persberichten:

tevreden_logo    tooter

publieksmedia

logo autoweek.nl          tmg

recente presentaties, dagvoorzitterschap et cetera

roc twenteautomotive insiders    SRA_logo_paars

Concepts

Vanaf de start in 2002 heeft AUMACON zich steeds toegelegd op de ontwikkeling van waardeconcepten voor de sector. Veelal gaat het om B2B-concepten zoals de bekende brancheonderzoeken (Dealerholding Top-100 etc.), maar  ook in de B2C-sector is AUMACON actief (denk aan Actieauto.nl). Kenmerkend is dat steeds samengewerkt wordt met partners, waarmee een goede complementariteit wordt nagestreefd. Zie hier voor

Ook treedt AUMACON op als mede-ontwikkelaar van concepten van onze klanten.

 

Meer weten over AUMACON Concepts? Stel uw vraag!Logo_Concepts_RGB

 

AUMACON | Travel

NADA 2020 Inspiratiereis 

14 t/m 17 februari 2020 | NADA 2020| Las Vegas | USA

 • Doelgroep: automotive top- en senior management
 • Doelstelling inhoudelijk: kennisvergroting, specifieke onderwerpen, netwerken
 • Thema: branche-ontwikkelingen – trends
 • Concept: congres- en vakbeursbezoek; reis en verblijf op basis van maatwerk
 • Vluchten met KLM/Delta
 • Maatwerk (data/hotel/vluchten etc.) mogelijk
 • Organisatie verzorgd door AUMACON Travel
 • pakketprijzen vanaf € 2.950 op basis van verblijf in hoogwaardig NADA-hotel!
 • speciale reis/accommodatiewensen op aanvraag mogelijk
 • beperkte beschikbaarheid!!!
 • Meer info: backoffice@aumacon.nl.

Zie ook de NADA-website >>>


Verslag NADA 2019 San Francisco, door AUMACON

De Oude Wereld richt zich op

Autodealers slaan zich in de Verenigde Staten graag op de borst. Er gaat immers een diepe overtuiging aan ten grondslag dat juist zij voor de best denkbare autodistributie zorgen. Nergens klinkt deze lofzang luider dan tijdens de jaarlijkse NADA Convention & Expo, dit jaar nota bene in techstad San Francisco.
De NADA (North American Dealer Association) is trots op haar ontstaansgeschiedenis. In 1917 was de directe aanleiding voor de oprichting een afgekondigde belasting op auto’s. De oorlogskas van de toenmalige regering moest gespekt worden, maar de toen al mondige dealers staken de koppen bijeen en protesteerden met succes. NADA was geboren en is tot op de dag van vandaag niet meer weg te denken uit het politieke lobbycircuit. Nog steeds ijvert NADA actief in Washington voor de belangen van haar ruim 16 duizend leden. Met Trump als president is dat zeker geen luxe, de oplaaiende handelsoorlog met China raakt immers de Amerikaanse autosector in het hart. De nieuwe NADA-voorzitter Charlie Gilchrist (NADA benoemt ieder jaar vanuit haar midden een nieuwe voorzitter) kiest echter een ander probleem om zijn tanden in te zetten: het grote tekort aan technisch personeel. Personeel is de enige onvervangbare factor in het dealerbedrijf, aldus deze Texaan, die voordat hij zijn eerste Ford-bedrijf kocht als accountant werkzaam was. Tegenwoordig is hij eigenaar van acht autobedrijven in en rondom Dallas waar tien merken vertegenwoordigd worden. Zijn overtuigende maiden speech eindigt hij met de onvermijdelijke lofzang op al het goede werk van NADA en het efficiënte distributiesysteem dat autodealers faciliteren. “You are NADA”. En de met vier duizend dealers gevulde zaal sluit de nieuwe voorzitter in haar armen.
Sterke rentestijgingen
Anders dan de politieke turbulentie in dit land doet vermoeden is de Amerikaanse automarkt in een stabiele fase van voorspoed beland. In 2018 werden 17,3 miljoen personenauto’s en lichte trucks verkocht, voor dit jaar wordt een lichte terugval naar 16,8 miljoen stuks verwacht. Ook de mix is daarbij interessant. De populariteit van lichte (pick-up) trucks lijkt niet te stuiten; het marktaandeel van deze grote en onzuinige trucks steeg vorig naar met vijf procentpunten nar liefst 69,2 rcnet. Voor ‘gewone’ auto’s rest slechts de overige 30,8 procent. De gemiddelde transactieprijs nam in 2018 dan ook toe naar 35.478 dollar; in 2010 was dat nog maar 30.079 dollar. Daar liggen ook de zorgen voor de toekomst. Nada-econoom Patrick Manzi voorziet problemen in de financiële bereikbaarheid van nieuwe auto voor het grote publiek. Niet alleen stijgen de autoprijzen in rap tempo, ook de rente op leasing en financieringen stijgt sterk. De maandbedragen die Amerikanen voor hun nieuwe auto kwijt zijn (gewoon kopen en betalen komt niet eigenlijk voor) klimmen dus navenant met als gevolg dat gebruikte auto’s aan populariteit winnen. Rugwind is ook. De immer lage brandstofprijzen zorgen voor rust aan de pomp. Daarnaast zorgt de lage werkloosheid in de Verenigde Staten voor een opwaartse druk voor de lonen. Gevolg: meer ruimte voor een hoger maandbedrag. Zo werkt dat hier.
Uber dubbel zo duur
Scheidend NADA-voorzitter Wesley Lutz stelt in zijn nabeschouwing dat autodealers niet alleen deel van veranderingen zijn, maar dat ze centraal staan bij alles wat er op mobiliteitsgebied staat te gebeuren. Typisch Amerikaanse kijk op de zaken, een minderwaardigheidsgevoel is hen te allen tijde vreemd. De toekomst ziet er naar zijn smaak dan ook rooskleurig uit nu ook nog eens gebleken is dat millennia (mensen in de leeftijdscategorie van pakweg 20 tot 35 jaar) de op een na grootste kopersgroep voor nieuwe auto’s zijn in de States. In Europa ligt dat overigens behoorlijk anders; daar laat deze doelgroep zich ondanks het opkomende private lease nog nauwelijks in een autoshowroom zien. Lutz erkent dat vervoersconcepten als Uber en Lyft een bedreiging vormen. Maar ook daar heeft hij zijn huiswerk gedaan. Uit onderzoek van NADA blijkt dat een jaar lang Uber-gebruik (bij een jaarkilometrage van zo’n 16 duizend km’s) 20.118 dollar kost terwijl dat bij een eigen auto all-in slechts 10.049 dollar zou zijn. Nog los van deze cijfers – de vergelijking is op zichzelf is al opmerkelijk genoeg. De pakweg 30-koppige Nederlandse delegatie heeft zich kunnen laven aan een autowereld die de onze niet is, maar waar wel veel inspiratie en energie in het autovak gestopt wordt. Vier dagen van workshops en meetings in groot en klein verband, aangevuld met een vakbeurs van enorme omvang. Dus voor wie het allemaal ook eens met eigen ogen wil zien: de volgende editie van de NADA Convention & Expo wordt van 14 tot en met 17 februari 2020 gehouden in Las Vegas.
Automarktplaats
Als extraatje voor de Nederlandse delegatie organiseerde eBay een ontvangst in het hoofdkantoor in San Jose, zo’n 100 kilometer ten zuiden van San Francisco en grenzend aan het bekende Sillicon valley. De relevantie is duidleijk; eBay is immers het moederbedrijf van onder meer ons eigen Marktplaats. Maar ook het Duitse Mobile.de en het Belgische 2dehands.be vallen onder dezelfde paraplu. In totaal heeft eBay – naast de eigen websites – ruim 10 zogeheten classified portals. Daaronder horizontale portalen met een breed productaanbod (zoals Marktplaats) en protalen met een enkelvoudig (auto)aanbod, verticaal zoals Mobile.de. De Nederlander Alexander Prinssen – verantwoordelijk voor de Classified Groups stelt in zijn presentatie dat de voorkeur uitgaat naar verticale, productgerichte portalen. Ook in Nederland zou er dus op den duur een autogerichte afsplitsing van Marktplaats verwacht kunnen worden. Haast wordt daar echter niet mee gemaakt. Te meer omdat ze ook bij eBay nauwkeurig volgen hoe de onlineconsument zich verder ontwikkelt. Prinssen haalt in dit verband een recente studie van Roland Berger aan: slechts 1 procent van de consumenten zou tevreden zijn met het huidige aankoopproces in de dealershowroom. Genoeg ruimte dus voor verbetering.
Online goeroe Brian Pasch
Ook tijdens de NADA Expo volop ruimte voor presentaties en meetings. Enkele daarvan zelfs nadrukkelijk gericht op de Nederlandse delegatie, waarbij Marktplaats zich andermaal opwerpt als mede-initiator. Onder de vlag van eBay Motors – werd onder meer het nieuwe boek van onlinegoeroe Brian Pasch gelanceerd. Voor ons geen onbekende, hij is immers de inspirator van Neerlands bekendste auto-online deskundige Paul de Vries. De immer gedreven Pasch laat altijd graag een paar boodschappen achter voor zijn volgelingen. Websites zijn zo goed als hun gebruikers, is er zo een. Pasch heeft ook een broetje dood aan te hoge Google-adWords-kosten; koop nooit je eigen naam is zijn devise. Maak wel zoveel mogelijk gebruik van video en meet zorgvuldig wat bezoekers op je website doen. Overigens, voor wie de Amerikaanse sfeer wat dichter bij huis eens wil proeven: Brian Pasch is keynote speaker tijdens het Nationaal Dealerholding Event op 18 juni in Ouderkerk aan de Amstel.
Aumacon gebruikt cookies om de site goed te laten functioneren voor analysedoeleinden en om u van relevante advertenties te voorzien.
Voor meer informatie zie ons cookiebeleid. Blijft u onze site gebruiken dan gaat u akkoord met het plaatsen van cookies.
accept2